Jäsenkirje 2/2020

30.8.2020

Ensiviikolla elokuu kääntyy jälleen syyskuuksi ja monelle meistä kanakoiraharrastajista vuoden kohokohta, metsäkanalintujen metsästyksen aloitus 10.9. on enää alle kahden viikon päässä!

Arvoisat Kanta-Hämeen Kanakoirakerhon jäsenet!

 

Ensiviikolla elokuu kääntyy jälleen syyskuuksi ja monelle meistä kanakoiraharrastajista vuoden kohokohta, metsäkanalintujen metsästyksen aloitus 10.9. on enää alle kahden viikon päässä!

 

Riistakolmiolaskennoissa https://www.riistakolmiot.fi/raportit/kesa-2020/ näkyy kantojen kasvussa pääsääntöisesti positiivista virettä, joka on huomioitu myös monin paikoin pidentyneinä metsäkanalintujen metsästysaikoina https://riista.fi/mmm-metsakanalintujen-metsastysajat-paatetty-metson-ja-teeren-talvimetsastys-sallitaan-laajemmalla-alueella/.

 

Erikoinen poikkeus nähtiin tänä vuonna Metsähallituksen Karigasniemen, Paistunturin, Kaldoaivin ja Nuorgamin lupa-alueiden erälupien myynnin osalta, kun myytävien talviajan lupien kiintiöt oli vedetty nollaan https://www.eraluvat.fi/media/dokumentit/pdf/kanalinnustuksen-lupakiintiot_elokuu2020.pdf! Tapahtunutta on ainakin epävirallisesti selvitetty tavanomaista myöhemmin sulaneen lumen myötä myöhästyneen poikaskehityksen aiheuttamilla riistakolmiolaskentojen epäonnistumisilla. Varsinaisiin metsästysaikoihin tämä ei ole ko. alueilla sen sijaan vaikuttanut.

 

Kesän yhteenveto

 

Yhdistyksen toiminnan osalta kesän tapahtumakalenterin mukainen ohjelma saatiin vietyä ilahduttavasti läpi korona viruksen vaikutuksista huolimatta. Osallistuminen on ollut aktiivista sekä ampumarataharjoitteluun, vesityötreeneihin että koulutustapahtumiin. Kaikki oleellisia jahtikauden onnistuneita riistatilanteita ajatellen! Yhtälailla oleellista on myös saaliiksi saadun riistan jalostaminen arvonsa mukaiseksi herkuksi. Keväältä koronan vuoksi siirretty Riistakokkikoulu järjestettiin elokuun alussa Hahkialan Kartanossa Hauholla.

 

Jahtikauden tuleva toiminta

 

Tuleva jahtikausi on myös seuramme toiminnan osalta monipuolinen.

 

Kauden avaa Satakunnan ja Kanta-Hämeen Kanakoirakerhojen välinen haasteottelu 20.9. (hallitus valitsee osallistujat ilmoittautuneiden keskuudesta ja yhdistys maksaa kokeen osallistumismaksun / ilmoittautumiset Timo Helén 9.9. mennessä).

 

Jo perinteinen syysjahti järjestetään Lapualla 7. - 8.11., Weimareiden mestaruuskoe 14.11., yleinen KAER koe 15.11., ampumamestaruuskilpailu 21.11., pikkujoulujahti 12.12. ja kauden päätösjahti 27.2.

 

Ajantasaisimman tiedon ja ilmoittautumisohjeet löydät aina KHKK verkkosivuilta tapahtumakalenterista https://www.khkk.fi/kalenteri/.

 

Jäsensivut ja jäsenedut 2020

 

Yhdistyksen verkkosivuille on perustettu uusi 'Jäsensivut' osio. Sivuille pääsy vaatii kirjautumisen. Käyttäjätunnus on oma sähköpostiosoitteesi ja salasanan voit luoda ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä (Kirjaudu nappulan alapuolisesta linkistä 'Unohditko tai haluatko luoda salasanan?').

 

Tällä hetkellä sivuilta löytyvät vuoden 2020 jäsenedut. Ruoto ja Corenius molemmat tarjoavat KHKK jäsenille todella kilpailukykyiset hinnat kauden uutuus haulikoista! Käykäähän tarkistamassa https://www.khkk.fi/jasensivut/!

 

Tulevaisuudessa jäsensivuille on tarkoitus tuoda myös muuta yhdistyksen jäsenyyteen liittyvää sisältöä.

 

Jahtiterveisin,

 Teemu Ala-Hynnilä

 KHKK hallitus