Arkisto

KANAKOIRAKERHO MYÖS KANTA-HÄMEESEEN  - juttu KHKK perustamisesta Saksanseisojakerhon lehden numerossa 2/96

Pari melko tuoretta kanakoiran omistajaa Hämeenlinnan liepeillä pyysi paikkakunnan konkareita yhtenä iltana keskustelemaan paikallisen kanakoirakerhon tarpeellisuudesta ja mahdollisista toimintamuodoista. Ajatus kanakoirakerhosta oli ollut kaikilla jo enemmän tai vähemmän vahvana mielessä. Niinpä päätettiin yksissä tuumin kutsua paikallinen kanakoiraväki piakkoin kokoon, jotta saadaan tarkemmin selville keitä olisi lähdössä mukaan toimintaan. Varsinainen toiminta halutaan myös jossakin laajuudessa heti-miten käynnistää.

Esittäytymis- ja perustamistilaisuus pidetään Hurttalan koululla Hattulan Pyhänristin kirkon vierellä, torstaina 6.6.1996 klo 19.00. Ilta aloitetaan esittelemällä harrastustamme, koiria ja niiden kouluttamista, eli tervetulleita ovat myös ne jotka vasta harkitsevat kanakoiran hankkimista. Illan päätavoite on toimintatavoista keskustelu, yhteystietojen kerääminen ja järjestäytyminen. Koollekutsujat eivät esitä kerhon rekisteröitymistä yhdistyksenä heti aluksi, mutta asioiden junailija ja yhteyshenkilö valitaan jo ensi tapaamisessa.

Kerho toimii Hämeenlinnan ja lähipitäjien alueella, mutta osallistua voi niin kaukaa kuin jaksaa mukaan tulla. Jo alkukeskustelussa oli mukana sekä englantilaisten että mannermaisten kanakoirien harrastajia, eli ovet ovat avoinna rotuun katsomatta. Toiminta tullee painottumaan, varsinkin alussa, ohjaajien kouluttamiseen ja neuvomiseen, mutta esim. kokeiden järjestämismahdollisuuksista keskusteltiin. Kokeneet koirankouluttajat lupasivat jo tänä kesänä vetää pienen TOKO-kurssin, kunhan osallistujia löytyy.

Tuleva toiminta on kiinni siitä mitä me itse haluamme ja jaksamme harrastuksemme eteen tehdä.

Tervetuloa tapaamiseen ja laittakaa puskaradioonkin tietoa liikkeelle, toivottavat:

  • Ilpo Inkiläinen
  • Jussi Suomaa
  • Raimo Louhio
  • Heikki Sarparanta
  • Niels Torp